BigChefs Sürdürülebilirlik Taahhüdü
BigChefs olarak, çevresel ve toplumsal sorumluluklarımızı gözeterek, iş süreçlerimizi sürekli olarak iyileştiriyor ve sürdürülebilirlik ilkelerini her alanda uyguluyoruz.
Tedarik Zincirimizde Sürdürülebilirlik
Sürdürülebilirlik standartlarını yükseltmek için ETÜDER ile iş birliği yapıyoruz. Şu anda satın alımımızın %65’i Güvenli Gıda Sertifikalı tedarikçilerden sağlanıyor. Yıl sonu hedefimiz bu oranı %80’e çıkarmak, 2025’te ise %95’e yükseltmektir. Sürdürülebilirlik hedeflerimizi şeffaflıkla paydaşlarımızla paylaşarak sektörde öncü olmayı sürdürüyoruz.
Hedeflerimiz
2024: Karbon salımını azaltma ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapma sürecini başlatıyoruz.
2025: Atık miktarını %30 azaltmayı ve geri dönüştürülmüş malzeme kullanım oranını %50’ye çıkarmayı planlıyoruz.
2026: Tüm restoranlarımızda kafessiz yumurta kullanımına geçmeyi hedefliyoruz.
Tedarik Zincirinde Sürdürülebilirlik ve Sorumlu Satın Alma Stratejimiz
BigChefs olarak sürdürülebilirlik ve sorumlu satın alma stratejilerimizi aşağıdaki gibi belirledik:
2024: %80 ETÜDER Güvenilir Tedarikçi Sertifikasyonu sağlamak ve tedarik zincirimizde karbon salımını izlemek için çalışmalar yapacağız.
2025: Sertifikasyon oranını %95’e çıkararak, çiftlikten çatala anlaşmalı ve izlenebilir tarım politikalarını hayata geçireceğiz. Ayrıca, tedarikçi davranış kuralları politikasını uygulamaya alacağız.
2026: Tüm restoranlarımızda %100 kafessiz yumurta kullanımı hedefleyeceğiz.
2028: Coğrafi işaretli ve organik ürün kullanımı politikalarını yayına alacak ve küresel sürdürülebilir deniz ürünleri girişimine uyum sağlayacağız.