BigChefs Menüsünde Gastronomi Trendi Lezzetler
Trendlerin hızla değiştiği ve sosyal hayatın trendleri belirlemede büyük rol oynadığı 2022 senesinde BigChefs menüsünü trendlere paralel olarak hazırlamaya her zamanki gibi özen gösterdik. Aynı şekilde 2023 yılında da yenilikleri takip etmeye devam edeceğiz. BigChefs menümüzü sürekli olarak güncel tutarak yeni tatlar geliştiriyoruz. Menü hazırlık aşamasında mevsimsellik, besin değerlerinin dengeli olması gibi önemli noktalara dikkat ederken gastronomi trendlerini de takip ediyor ve trendlerin belirlenmesinde rol oynuyoruz. Dünya mutfaklarının birbirine harmanlanmasıyla oluşan kültür birliğinin yansıtıldığı lezzetlere BigChefs menüsünde yer veriyoruz. BigChefs menüsünde yer alan bu lezzetlerden bazılarını sizler için derledik:
Bun Ekmeği ile Hazırlanan Sokak Lezzetleri
Yumuşacık dokusu ile her lezzetle uyum sağlayan Bun ekmeği, Bao ekmeği olarak da biliniyor. Bun ekmeği, buharda pişiriliyor. Kuzey Çin asıllı olan Bun ekmeğini yerel lezzetlerimiz ile harmanlayarak doyurucu ve göze hitap eden sokak lezzetleri sunuyoruz. Köfte bun, tantuni bun, kumru bun ve tavuk mangal bun BigChefs menümüzde sokak lezzetleri kategorisinin içerisinde yer alıyor. Dünya lezzetlerinden biri olan bun ekmeğini kültürümüzle harmanlayarak oluşturduğumuz sokak lezzetlerimiz, yılın trendleri arasına giriyor. Hala denemediyseniz tavsiyemizdir!
Vejetaryen Lezzetler
Vejetaryen & vegan beslenme artık neredeyse herkesin benimsediği bir beslenme şekli haline geldi. Özellikle pandemi döneminden sonra sağlıklı beslenme arzumuz beslenme tarzımızı değiştirmemize yön veriyor. BigChefs menüsünde de vegan & vejetaryen beslenme prensibinde yeni lezzetlere yer veriyoruz. Vejetaryen mantı, vegan schnitzel, mantar dolgulu falafel, vegan burger ve mercimek unlu vegan bolonez soslu makarna BigChefs menüsünde vegan & vejeteryan lezzetlere örnek oluyor. Vegan & vejetaryen beslenme prensibinin birçok malzeme ile mümkün olduğunu göstermek adına yeni lezzetler geliştirmeye devam ediyoruz.
Yerel ve Dünya Lezzetlerinin Birleşimi
Son dönemlerde farklı topraklardan harmanlanan lezzetlerin dikkat çektiğine değinmiştik. Yerel ürünlerimiz ve dünyadan lezzetlerin birleşmesi ile yaratılan yemekler merak uyandırıyor ve denendikten sonra oldukça seviliyor. BigChefs menüsünde de genelde hepimizin dürüm olarak karşılaştığı tantuni ile hazırlanan Napoli Pizza, farklı bir deneyim sunuyor. Tortilla ekmeğine sarılmış tantuni ve jalapeno biberi ile hazırlanan Fırında Burrito da görüntüsü, porsiyonu ve lezzeti ile BigChefs menüsünde öne çıkıyor.